Van afval naar energie

 

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval inzamelen

Een duurzame afvalinzameling begint bij afval scheiding. Savelab regelt naast al uw energie, ook de teruglevering van kWh uit de verbranding van uw restafval. Wij bekijken samen met Wastenet welke afvalstromen binnen uw bedrijf efficiënt gescheiden kunnen worden ingezameld. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid, frequentie en de inzamelingsmogelijkheden. Denk hierbij aan de bekendere afvalstromen zoals papier en karton en flessenglas. Maar ook PMD afval, etensresten en koffiebekers kunnen bij veel bedrijven goed worden gescheiden.

Wastenet biedt voor al deze verschillende afvalstromen afvalcontainers in verschillende maten aan. Zo kunnen er rolcontainers, perscontainers, maar ook stijlvolle afvalbakken die mooi in uw interieur passen worden geleverd. Door afval gescheiden in te zamelen, kunnen belangrijke grondstoffen worden gerecycled. Zo creëren we een circulaire economie, waar grondstoffen niet verloren gaan, maar maximaal worden hergebruikt.

Restafval wat nog overblijft na scheiding bij de bron, wordt volgens de ladder van Lansink verwerkt en uiteindelijk verbrand. Bij deze verbranding wordt energie opgewekt middels rotoren en dynamo. Savelab zorgt er voor dat u geld terug krijgt voor deze opgewekte stroom van uw afval.

Bedrijfsafval inzamelen

Een duurzame afvalinzameling begint bij afvalscheiding. Waste2power regelt naast al uw energie zaken ook al uw afvalzaken. Door afval gescheiden in te zamelen, kunnen belangrijke grondstoffen worden gerecycled. Zo creëren we een circulaire economie, waar grondstoffen niet verloren gaan, maar maximaal worden hergebruikt.

Daarnaast werken wij samen met een netwerk van meer dan 50 inzamelaars door heel Nederland. Wij kijken welke inzamelaar uw afval het beste kan verwerken en welke hiervoor de minste kilometers hoeft te rijden. Zo garanderen wij een milieuvriendelijke en voordelige afvalinzameling.

Wat wij bieden

N
kWh vergoeding uit restafval
N
Onafhankelijk energie advies
N
Kostenbesparing
N
Duurzame oplossingen

Uw afval is geld waard

Bedrijfsafval dat niet meer kan worden gescheiden heet restafval. Restafval wordt verbrand in een afvalenergiecentrale, waar duurzame energie bij vrijkomt. Omdat Savelab de mogelijkheid heeft om de afvalinzameling en het energiegebruik van uw bedrijf aan elkaar koppelt, profiteert u als bedrijf van deze energieopwekking.

Directe oplossingen

Bij Savelab kunt u terecht voor al uw energie zaken en retournering van opbrengsten uit de verbranding van restafval. Wij bieden een volledige ontzorging. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur ons een berichtje of vraag de gratis besparingsscan aan.

Daarnaast houden wij ook duurzaamheidslezingen, waarin we de nieuwe regelingen en mogelijkheden tav de energie transitie voor uw bedrijf toelichten.

Besparingsscan

Duurzaamheidslezing

Inkoop afval

Afvalbakken

Bewustwording training

Inkoop afval

Duurzaamheidsscan

Bekijk alle producten en diensten »

LinkedIn