Voltageverlaging: de Companysaver

Savelab is exclusief importeur en distributeur van de Companysaver. Dit systeem zorgt er voor dat uw bedrijf direct na installatie een enorme hoeveelheid elektriciteit minder gaat verbruiken. Het principe bestaat al tientallen jaren voor grootverbruikers, maar Savelab heeft het nu ook rendabel gemaakt voor MKB-bedrijven.

De beheerders van de elektriciteitsnetwerken hebben (Europees) afgesproken om overal een spanning te leveren van 230 Volt. Wettelijk is bepaald dat dit voltage plus of min 10% mag afwijken, waardoor een minimale spanning van 207 Volt moet worden geleverd. Dit houdt dus ook direct in dat uw bedrijfsapparatuur gewoon zal blijven werken bij 207 Volt.

De Companysaver optimaliseert op uw locatie op maat het te leveren voltage. Gemiddeld realiseren wij hiermee een besparing op het kWh-verbruik van 12% tot 15%. Betaalt u bijvoorbeeld € 1500 per maand aan elektra, dan bespaart de Companysaver direct zo’n € 2.500 per jaar. Aangezien de energieprijzen steeds maar stijgen, zal de besparing ook alleen maar stijgen! De technische levensduur van de Companysaver ligt op minimaal 20 jaar, terwijl het systeem in verreweg de meeste gevallen al binnen 2 tot 3 jaar is terug verdiend.

Naast deze economische voordelen, haalt u met de Companysaver tevens een systeem in huis, waarmee u in het kader van duurzaamheid en MVO ook een prima slag slaat. U verlaagt uw stroomverbruik aanzienlijk, waardoor ook uw CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert. Wij rekenen altijd voor u uit hoeveel kilogram minder broeikasgassen er na installatie worden uitgestoten, hetgeen u uiteraard ook goed kunt benutten voor een positieve PR voor uw bedrijf. De Companysaver komt vanzelfsprekend in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek.